Terug naar overzicht

Duurzame markt & modeshow in Carbon6

5 oktober 11:00

Onderdeel van week van de duurzaamheid

Op 5 oktober 2019 vindt de Duurzame Markt & Modeshow plaats in Carbon6, programmaonderdeel van “de Week van de Duurzaamheid”

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Carbon6 organiseert deze markt om op een luchtige wijze aan te tonen dat duurzaam niet duur hoeft te zijn. We hebben de handen ineengeslagen met een groep enthousiaste mensen en bijzondere initiatieven om dit te bewerkstelligen. Iedereen kan namelijk zijn/haar ecologische voetafdruk verkleinen.

Een inspirerende modeshow

Laten we beginnen met kleding: de modeshow met tweedehands kleding toont een eclectische mix van de jaren 20 tot met de jaren 80, een nieuwe inspiratie-boost voor uw garderobe. Modegoeroe Gaby Heinen brengt met een frisse twist haar vintage kilo-sale, bestaande uit topstukken uit vervlogen tijdperken. Andessa Art showt haar sprookjesachtige kostuums van gerecyclede materialen en etaleert nieuwe ideeën voor Fantasy, Halloween en Carnaval.

Je ecologische voetafdruk verkleinen

Tijdens de markt zie je voorbeelden van hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld een plant of spel adopteren. Door Nicole Pol worden workshops gegeven over hoe je duurzaam met jezelf kunt zijn. Aline Ploeg presenteert veganistische producten die te proeven en te koop zijn. Binnen bij Chopain kun je naast een lekkere kop koffie kennis maken met vegetarische producten en vegan ijs van Nice Cream. Stadsregio Parkstad sluit aan met hun duurzame project PALET.

Kunst is te zien bij de diverse kunstenaars met hun visie op het “gerecyclede”. 

Het creatieve cluster

Verder de expositie van Elfie’s Art “Schaakspel met de aarde” en natuurlijk zijn de ateliers van XCBS, het creatieve cluster van Carbon6, geopend. Zij hebben wederom bijzondere gasten uitgenodigd om het publiek te verleiden. De muzikale omlijsting van de dag wordt verzorgd door niemand minder dan Lex Nelissen en zijn ” Vinyl Express”. 

Kom je ook?

De duurzame markt start om 11:00 en duurt tot 16:00 en vindt plaats binnen bij de hoofdingang op de Kloosterweg 1 in Heerlen (oude CBS-gebouw).

Datum en tijdstip

5 oktober 11:00

Plaats

Carbon6
Kloosterweg 1
6412 CN Heerlen

Deel het op social media