Terug naar overzicht

Kunsttentoonstelling in Carbon6

Terugblik op de ‘Jappentijd’

15 augustus t/m 15 november 2020

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12:00 uur tot 16:00 uur
Toegangprijs: €6,00 (kinderen onder de 12 jaar gratis)
Locatie: Carbon6

Museum Trees Ruijs Huijs exposeert samen met het MUSEON, ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding, een serie van 23 werken gemaakt door Trees Ruijs. In de werken verbeeldt Trees Ruijs niet alleen haar eigen ervaringen, maar is het ook een verslag van de gehele periode van de Japanse bezetting en de even turbulente tijd daarna. Ze vertelt over de Van Imhoff-affaire, de aanval op Pearl Harbor, de atoombom, de periode na hun bevrijding uit de kampen en de zeer gevaarlijke Bersiap-tijd. De serie eindigt met Hirohito’s belachelijke bezoek aan koningin Juliana in 1971.

Gedurende de 2 jaar die Trees nodig had om deze serie te voltooien, kwamen er ook gevoelens in haar op. De schilderijen zijn collages met spuitwerk op papier, waarvoor ze in de tuin werkte met een gasmasker, soms huilend.

Beste bezoekers, u hoeft bij ons niet te reserveren. Bij de entree wordt het maximum aantal bezoekers (20 personen) gereguleerd. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Graag gepast betalen bij binnenkomst. Wij volgen het coronaprotocol van het RIVM voor musea. De tentoonstelling heeft een vastgestelde eenrichtingsroute. U volgt de route-pijlen. Houdt altijd rekening met uw medebezoekers. Houdt 1,5 m afstand van elkaar.

TreesRuijsHuijs-Newspaper

Deel het op social media