menu

Duurzame markt & modeshow Carbon6

5 Oktober Duurzame markt Carbon6 ‘Verklein je ecologische voetafdruk’.

Kloosterweg 1, 6412CN Heerlen

11:00-16:00

 

De datum

5 oktober 2019. Zet deze datum in uw agenda. Op deze dag vindt de Duurzame Markt & Modeshow plaats in Carbon6programmaonderdeel van “de Week van de Duurzaamheid”

Carbon6 organiseert deze markt om op een luchtige wijze aan te tonen dat duurzaam niet duur hoeft te zijn. We hebben de handen ineengeslagen met een groep enthousiaste mensen en bijzondere initiatieven om dit te bewerkstelligen. Iedereen kan namelijk zijn/haar ecologische voetafdruk verkleinen.

Laten we beginnen met kleding: de modeshow met tweedehands kleding toont een eclectische mix van de jaren 20 tot met de jaren 80, een nieuwe inspiratie-boost voor uw garderobe. Modegoeroe Gaby Heinen brengt met een frisse twist haar vintage kilo-sale, bestaande uit topstukken uit vervlogen tijdperken. Andessa Art showt haar sprookjesachtige kostuums van gerecyclede materialen en etaleert nieuwe ideeën voor Fantasy, Halloween en Carnaval.

Tijdens de markt zie je voorbeelden van hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld een plant of spel adopteren. Door Nicole Pol worden workshops gegeven over hoe je duurzaam met jezelf kunt zijn. Aline Ploeg presenteert veganistische producten die te proeven en te koop zijn. Binnen bij Chopain kun je naast een lekkere kop koffie kennis maken met vegetarische producten en vegan ijs van Nice Cream. Stadsregio Parkstad sluit aan met hun duurzame project PALET.

Kunst is te zien bij de diverse kunstenaars met hun visie op het “gerecyclede”. 

Verder de expositie van Elfie’s Art “Schaakspel met de aarde” en natuurlijk zijn de ateliers van XCBS, het creatieve cluster van Carbon6, geopend. Zij hebben wederom bijzondere gasten uitgenodigd om het publiek te verleiden. De muzikale omlijsting van de dag wordt verzorgd door niemand minder dan Lex Nelissen en zijn ” Vinyl Express”. 

De duurzame markt start om 11:00 en duurt tot 16:00 en vindt plaats binnen bij de hoofdingang op de Kloosterweg 1 in Heerlen (oude CBS-gebouw).

Geschreven door: Katy Pullara

Duurzaam diner in Carbon6

0 reacties